Interview Nathan Ultee, slaaphuisjes strand Sluis 1
Interview Nathan Ultee, slaaphuisjes strand Sluis 2

Interview Nathan Ultee / MioMare strandslaaphuisjes (Pagina 1/2)

Interview Nathan Ultee / MioMare strandslaaphuisjes (Pagina 2/2)

Copyright ©. Alle rechten voorbehouden. Website ontwikkeld voor en door MIOMARE strandslaaphuisjes | slaapstrandhuisje Sluis.   Gebruikersvoorwaarden   |   Privacybeleid  |  SITEMAP

door Martijn de Koning
........................................................................
Een compleet plan, een prima website en zelfs al een voorzichtige marketingcampagne: Nathan Ultee zorgde met zijn ideeën voor slaaphuisjes op het strand voor wat consternatie in de Sluise gemeenteraad. Hoe kon het dat iemand net deed alsof-ie al toestemming had om straks te bouwen, terwijl een commissie

 

nog moet bekijken welke ondernemer straks een proef mag doen met huisjes op het strand?

Zo zit het niet, benadrukt Aardenburger Ultee. „Ik heb met mijn ideeën, onder de naam MioMare, meegedaan aan de Zeeuwse Innovatieprijs Toerisme. Daar moet je natuurlijk wel een compleet plan voor de dag komen. Er staat ook op meerdere plaatsen op mijn website dat het om een

 

 

site gaat die speciaal voor dat project gemaakt is.”

Daarnaast, vindt Ultee, kun je maar beter een goed voorbereid plan bij de gemeente indienen. „Dat van mij is helemaal af, inclusief berekeningen van de kosten. Ik ben ook bij architecten van bestaande slaapstrandhuisjes langsgegaan, en heb klanten daarvan gevraagd naar hun bevindingen.

Ik heb ook concrete ideeën voor een winterstalling. En dat heb ik allemaal in een ondernemersplan verwerkt. Ze kunnen me nooit verwijten dat ik te weinig informatie verschaf.”

Het blijkt een slimme zet van Ultee, want inmiddels wordt er dus over hem en zijn plannen gepraat, en wordt zijn website aardig bezocht. En dat is natuurlijk nooit verkeerd voor een ondernemer.

 

 

Ultee studeerde architectuur, projectontwikkeling en management in Eindhoven en Amsterdam en werkte acht jaar in verschillende hotels. De perfecte combinatie voor het opzetten van een slaapstrandhuisjesplan, vindt hij. „Door mijn studie kan ik een heleboel zelf doen. Andere ondernemers met dergelijke plannen moeten veel uitbesteden, waardoor het een stuk duurder wordt. En dankzij de hotelervaring weet ik hoe je service biedt, en hoe je problemen oplost.”

Ultee heeft al een compleet ontwerp voor de huisjes. Hij maakte er drie. „Ze zijn niet groter dan drieënhalf bij negen meter”, vertelt hij. „Ze moeten ‘s winters natuurlijk wel van het strand kunnen. Het was dus een mooie uitdaging die kleine ruimte functioneel en toch mooi in te delen.”
De huisjesvariant MioMare is de standaardversie: geschikt voor een gezin met kinderen. Daarnaast is er het ‘viphuisje’. Die is voor stellen, en bevat onder meer een open haard op waterdamp (‘die geeft geen warmte, dus is heel veilig’), een sunshower en een jacuzzi. „Dit strandhuisje is geschikt voor zowel bijzondere overnachtingen als voor een wellness weekend.


Ultee ontwierp, samen met een ergotherapeut, ook een slaapstrandhuisje voor gehandicapten en ouderen die slecht ter been zijn. Daar bevinden zich onder meer verhoogde bedden, een aangepaste douche en schuifdeuren. „Ik wil er ook een strandrolstoel plaatsen, liefst een elektrische.”
Alle huisjes zijn van wit hout, en krijgen een dak van onbrandbaar riet. Klanten kunnen zaken als een barbecue, een ontbijt en een dvd bij Ultee bestellen; die worden aan de deur afgeleverd.


De Innovatieprijs won Ultee niet, al haalde hij wel de tweede ronde. En vorige week won de Aardenburger een wedstrijd van Philips met zijn idee om de jacuzzi in de viphuisjes te voorzien van op afstand bedienbare, gekleurde ledverlichting. „Daardoor mag ik die verlichting nu gratis plaatsen”, zegt hij. „Dat scheelt ook weer in de verhuurkosten.”

Een week een huisje huren op het strand kost straks, afhankelijk van de periode, 700 tot 1100 euro, schat Ultee in. „Dat is net zoveel als elders.” Het viphuisje is zo’n 135 euro duurder.

Of Ultee zijn plannen mag uitvoeren, wordt binnen een paar maanden duidelijk, laat een gemeentewoordvoerster weten. Ondernemers met huisjesplannen moeten die op korte termijn bij de gemeente Sluis indienen. Een commissie kijkt daarna welke ondernemer komende zomer, of in elk geval in 2013, huisjes mag plaatsen.
Ultee hoopt natuurlijk dat hij wordt uitverkoren, maar zou ermee kunnen leven als een ander het wordt. „Dat zou immers betekenen dat iemand met een nóg beter plan komt. Prima toch.”

 

               De website van MioMare is:

               www.beleefhetstrand.nl

 

Quick Links:

‘Ik kan bijna alles zelf,

dat scheelt een boel’